Groep 1-2a

Welkom in groep 1/2 a.

In onze klas zitten momenteel 21 kinderen en we hebben twee juffen. Op maandag t/m woensdag werkt juf Desiré en op donderdag en vrijdag is juf Lotte er. In de kleuterklas spelen en leren we, van en met elkaar.

We beginnen iedere dag in de kring, we zingen een lied over de dagen van de week, bespreken de datum, het seizoen en vertellen de dagindeling.

Samen ontdekken we de wereld via verschillende thema's.
Met die thema's werken we met de kinderen uit via allerlei verschillende activiteiten op het gebied van spelen, taal&rekenen, knutselen en muziek.
Wij vinden het belangrijk dat zowel de kinderen als de ouders betrokken zijn bij de onderwerpen/thema’s, waardoor we vooral de kinderen spullen laten meenemen om de thematafel mee in te richten.

Speel/werkles
Tijdens de speel/werkles leren de kinderen de fijne motoriek ontwikkelen door te schilderen, te knippen/plakken, te vouwen, prikken, scheuren en te tekenen. Met elkaar maken we de mooiste kunstwerken! Ook In de reken- en taalhoek liggen wekelijks nieuwe opdrachten klaar waar de kinderen zelf met cijfers en letters aan de slag kunnen gaan. Al het werk waar we trots op zijn bewaren we in een eigen portfolio. Naast het werken, genieten we ook van het spelen met elkaar.

Geen dag is bij ons in de klas hetzelfde!

Desire Sriklad

Desire Sriklad Juf