Groep 4 is een gezellige klas met 24 kinderen. We werken graag samen, bijvoorbeeld in onze schooltuin, maar we kunnen ook goed zelfstandig werken.

In onze rekenlessen:
- maken we sommen t/m 100
- leren we snel en slim rekenen
- oefenen we met klokkijken
- leren we hoe we met onze liniaal moeten meten
- leren we de tafels (10, 1, 2 … en 5)
- en leren we nog veel meer

In onze taal-, spelling- en leeslessen:
- leren we steeds beter en vlotter lezen
- ontdekken we iedere dag nieuwe woorden
- oefenen we met het benoemen van woorden (lidwoord, zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord)
- leren we woorden goed te spellen door spellingstrategieën en door veel te oefenen
- en leren we nog veel meer

Bij de lessen maken we ook regelmatig gebruik van oefensoftware op onze Chromebooks.

We sporten graag! Eén keer in de twee weken hebben we samen met de kinderen uit groep 3 zwemles. Twee keer in de week krijgen we gymles van de gymdocent. We doen vaak leuke spellen maar we oefenen ook op de trampoline, in de ringen of met andere toestellen. Ook tussen de andere lessen door komen we in beweging. We springen met ons denkbeeldige springtouw of dansen even lekker met ‘Just Dance’.

De creatieve lessen doen we vaak samen met groep 3. Dat kan gaan om een knutselles, maar ook om drama of een keer smoothies maken.

Iedere week spelen we Taakspel en als we goed samenwerken, worden we beloond met een leuke weekbeloning; we mogen dan bijvoorbeeld een dag verkleed naar school.

Regelmatig verstopt de juf een complimentenbal in een van onze laatjes. We moeten raden bij wie? Degene die de complimentenbal heeft, deelt veel complimentjes uit, zodat wij het kunnen raden. Als we het goed raden, heeft hij of zij het dus goed gedaan.

Nog meer over wat we doen in de groep lees je onder het kopje lesstof of in onze schoolgids!

Knuffels voor klasgenootje
Kerstknutsels maken groep 3-4