Welkom! Dit is de groepspagina van groep 5.

De groep krijgt les van 2 juffen.

Juf Priscilla werkt op maandag t/m woensdag.
Juf Priscilla en juf Jessica werken op do om en om en juf Jessica werkt op vrijdag.

Even wat informatie uit de groep!

Alles in 1
Sinds vorig schooljaar zijn we gestart met thematisch onderwijs in de middag. De methode die we hiervoor gebruiken heet "Alles in 1". Tijdens de lessen Alles in 1 zijn de kinderen bezig met het oefenen van verschillende vaardigheden. Tijdens het jaar worden er 5 thema's behandeld, namelijk: Vervoer en Verkeer, Afrika en Azië, Gouden Eeuw, Kleding en Sport, Dieren.

Sporten
De leerlingen van groep 5 gymmen twee keer in de week (dinsdag en donderdag). Verder doen wij in de klas ook regelmatig bewegingspelletjes wat aansluit op de lesstof.

Muziek
Iedere maandagmiddag krijgen de leerlingen van groep 5 keybordles. Dit wordt gegeven door een muziekdocent.

Taal wordt vijf keer per week gegeven met de methode “Taal Actief''.
In het hele jaar komen diverse onderdelen aan bod:
- Uitbreiding woordenschat: betekenis, synoniemen, tegenovergestelde en spreekwoorden.
- Begrijpend luisteren
- Spreekvaardigheid oefenen
- Stellen (schrijven van verhalen, gedichten, brieven of andere teksten)
- Lezen van verschillende tekstsoorten
- Taalbegrippen: bijvoorbeeld lidwoorden, zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord, voorzetsels, samenstellingen, leestekens en voornaamwoorden.

Op het grote prikbord in de klas kunt u zien waar we op dit moment mee bezig zijn. Verder kunt u onder lesstof meer informatie vinden.

We rekenen iedere dag uit de methode “Wereld in getallen”.

Op de woensdag werken we in een projectles met de onderwerpen meten, tijd en geld. In groep 5 wordt veel aandacht besteed aan het klokkijken. Leerlingen moeten zowel de analoge als digitale tijd kunnen aflezen.

Bij het kopje lesstof kunt u de per hoofdstuk de doelen bekijken.

Priscilla Warink

Priscilla Warink Juf