Groep 5b

Welkom! Dit is de nieuwspagina van groep 5b. Groep 5b is een leuke groep met 23 kinderen. We hebben 12 jongens en 11 meiden in de klas.

Deze groep krijgt les van 2 juffen.

Van maandag t/m vrijdagochtend staat juf Priscilla voor de klas.

Op vrijdagmiddag krijgen de kinderen les van juf Marianne. Juf Marianne geeft ook de gymlessen op school.

Even wat informatie uit de groep!

Alles in 1
Sinds dit jaar werken wij met de methode alles in 1. Momenteel zijn wij aan het tweede thema begonnen. De aankomende periode staat het thema voeding centraal.

Sporten
De leerlingen van groep 5 gymmen twee keer in de week (dinsdag en donderdag). Verder doen wij in de klas ook regelmatig bewegingspelletjes wat aansluit op de lesstof.

Muziek
Iedere maandagmiddag krijgen de leerlingen van groep 5 keybordles. Dit wordt gegeven door een muziekdocent.

Taal wordt vijf keer per week gegeven met de methode “Taal Actief''.
In het hele jaar komen diverse onderdelen aan bod:
- Uitbreiding woordenschat: betekenis, synoniemen, tegenovergestelde en spreekwoorden.
- Begrijpend luisteren
- Spreekvaardigheid oefenen
- Stellen (schrijven van verhalen, gedichten, brieven of andere teksten)
- Lezen van verschillende tekstsoorten
- Taalbegrippen: bijvoorbeeld lidwoorden, zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord, voorzetsels, samenstellingen, leestekens en voornaamwoorden.

Op het grote prikbord in de klas kunt u zien waar we op dit moment mee bezig zijn. Verder kunt u onder lesstof meer informatie vinden.

We rekenen iedere dag uit de methode “Wereld in getallen”.

Op de woensdag werken we in een projectles met de onderwerpen meten, tijd en geld. In groep 5 wordt veel aandacht besteed aan het klokkijken. Leerlingen moeten zowel de analoge als digitale tijd kunnen aflezen.

Bij het kopje lesstof kunt u de per hoofdstuk de doelen bekijken.

Marianne van der Ploeg

Marianne van der Ploeg Juf