Welkom in groep 6.
Een groep van 24 kinderen en 2 juffen. ( juf Marian, ma - di - do - vrij, juf Monique , woe)
Het schooljaar zijn we gestart met onze nieuwe methode Alles in 1. Ons eerste thema is Kringloop en milieu. We hebben een bezoek gebracht aan de Meerlanden. Hier zijn we veel te weten gekomen over het scheiden van afval en we hebben veel geleerd over verschillende kringlopen. We hebben een betoog geschreven voor een GFT bak voor school en hopen dat dit gerealiseerd wordt.
Bij de kringloopwinkel hebben we ontbijtbordjes gehaald, die we hebben "opgeleukt" en die bij het volgende thema Voedsel (en andere gelegenheden) gaan gebruiken.
Daarnaast hebben we veel gewerkt aan het onderdeel Zelfbeheersing van Rots & Water, zowel in de klas als in de speelzaal.

Ons tweede thema ging over voeding.

We hebben veel geleerd over de spijsvertering, waar ons eten vandaan komt, hoe en wat  er in verschillende landen gegeten wordt. Tevens zijn we naar een melkveehouderij geweest waar we de boer geholpen hebben met het voeren van de koeien en hebben we een kijkje kunnen nemen hoe het leven op de melkveehouderij is.

Met Sinterklaas hebben we de kleuters verrast met toneel lezen over de pepernotenparaplu.

We hebben een prachtig kookboek gemaakt waarbij ieder kind zijn/haar lievelingsrecept heeft beschreven En het jaar is afgesloten met een heerlijk kerstdiner (gemaakt door de ouders en waar ook wat lievelingsrecepten zijn gemaakt!). De kinderen hadden onze klas prachtig versierd in deense stijl.

Groep 6 naar Museum Volkenkunde
Foto's thema voeding groep 6