Groep 6b

Welkom! Dit is de groepspagina van groep 6b

De groep krijgt les van juf Marianne en juf Jessica.  Juf Jessica staat op dinsdag voor de groep de rest van de dagen is juf Marianne er.

Zaakvakken via thematisch onderwijs:

Sinds vorig schooljaar zijn we gestart met thematisch onderwijs in de middag. De methode die we hiervoor gebruiken heet "Alles in 1". Tijdens de lessen Alles in 1 zijn de kinderen bezig met het oefenen van verschillende vaardigheden. Ieder jaar worden er 5 thema's behandeld, namelijk: Vervoer en Verkeer, Afrika en Azië, Gouden Eeuw, Kleding en Sport, Dieren.

Gym:

We hebben we 2 keer in de week gym van een vakdocent.

Taal/rekenen/spelling/lezen:

Elke dag besteden we aandacht aan taal, rekenen, lezen en spelling. Onder het kopje lesstof staat meer informatie over wat we behandelen tijdens de reken, taal en spellingslessen. In groep 6 worden de tafels nog wel herhaald, maar is het heel handig als ze geautomatiseerd zijn! We lezen iedere morgen ongeveer een half uur, in verschillende vormen. ( bibliotheekboek, thema boeken, begrijpend lezen, duo lezen en stripboeken) Stripboeken lezen is favoriet , want dan hoef je namelijk niet op je stoel te zitten !

Marianne de Champs

Marianne de Champs Juf