Welkom! Dit is de groepspagina van groep 7.

De groep krijgt les van meester Wesley. Meester Wesley werkt van maandag t/m vrijdag.

Zaakvakken via thematisch onderwijs:
Sinds vorig schooljaar zijn we gestart met thematisch onderwijs in de middag. De methode die we hiervoor gebruiken heet "Alles in 1". Tijdens de lessen alles in 1 zijn de kinderen bezig met het oefenen van verschillende vaardigheden. Tijdens het jaar worden er 5 thema's behandeld, namelijk: Vervoer en verkeer, Afrika en Azië, Gouden eeuw, Kleding en sport, Dieren.

Gym:
We hebben we 2 keer in de week gym van een vakdocent. De kinderen beginnen om half 9 bij de gymzaal.

Taal/rekenen/spelling:
Elke dag besteden we aandacht aan taal, rekenen en spelling. Bij het blokje lesstof staat meer informatie over wat we behandelen tijdens deze lessen.

Verkeersexamen:
In groep 7 staat ook het verkeersexamen op het programma. In de klas besteden we aandacht aan de theorie en maken we daarna het theorie examen. Na het behalen van het theorie examen gaan we de weg op voor het praktijk examen.

Kinderpostzegels:
Ook doen we in groep 7 altijd mee met de kinderpostzegels. De kinderen gaan langs de deuren in de buurt om de kinderpostzegels te verkopen.

Voorlopig advies:
Een spannend moment in groep 7 is het voorlopig advies. De leerlingen worden meegenomen in het maken van hun voorlopige advies. Tijdens een gesprek met de leerkracht van groep 7 en de toekomstig leerkracht van groep 8 wordt het voorlopige advies bekend gemaakt.

Wesley Fransen

Wesley Fransen Meester